Test #2 Utendørslagring og korrosjonsbeskyttelse

Langtidstest utendorslagring

 

Dette er en praktisk test der vi har planlagt å la enheten stå ute i flere år. Den startet 10. desember 2019 og vi har til hensikt å observere hvordan de ulike materialer og funksjoner over tid opprettholder en effektiv beskyttelse. Omtrent en gang i måneden tar vi enheten inn og dokumenterer tilstand på de ulike plastmaterialer og korrosjonskuponger før den igjen settes ut for videre observasjon.

 

Les mer om testen nedenfor. Bilder fra de ulike inspeksjoner underveis finner du her.

 

Som ramme benyttes et gassflaske kret. På denne har vi plassert en ProGardo VCI+ pallepose som har to korrosjonskuponger plassert inne i posen sammen med en ProGardo 380 grams Cargopack fuktabsorbent. Etter installasjon er posen kun snurpet igjen med strips.
På utsiden av VCI+ posen, men på innsiden av den 5-sidede yttre tildekking henger en korrosjonskupong for referanse.
Den ytre tildekkingen er en hette produsert i Dr. Shrink Premium virgin krympeplast i 180 my. Den er åpen ned mot grunnen og ikke krympet sammen da vi ønsker å kunne komme til for kontroll av enhetene inne i tildekkingen. Det betyr at den vil være mer eksponert for vind og bevegelsessykluser enn normalt ved slik tildekking. Det er motert en glidelåsluke i samme materiale for raskt å kunne inspisere tildekkingen innvendig. På utsiden henger også en korrosjonskupong som referanse til kupongene beskyttet av etn eller to barrierer.

 

Beskrivelse av materialer:

Korrosjonskupongene er enhetene de ulike tildekkinger skal benskytte. Dette er i prinsippet metallplater i karbon-stål produsert for bruk i vitenskapelige korrosjonstester. Vi benytter Q-Labs CXC-35-K paneler og du finner detaljert informasjon om dette her: Q-Lab. Det henger en fritt inne i hvert trekk og i tillegg en på utsiden av hvert trekk som referanse.

  • Material: SAE 1008 commercial-grade, cold-rolled carbon steel
  • Size: 76 x 127 x 0.8mm  (3 × 5 × 0.032")
  • Standards met: ASTM B117 salt fog corrosion test standard 

Innvendig barriere. Den innvendige, aktivt korrosjonshemmende palleposen er en ProGardo VCI+ pose med artikkelnummer AS-Bag14180. Den er produsert i 100 my og har en korrosjonshemmende coating med VCI+ på begge sider. Posen er kun lukket med strips og tapet til rammen for ikke å synke sammen i lagringsperioden.

Fuktabsorbent. Sammen med korrosjonskupongene er det plassert inn en enhet med fuktabsorbent. Det er en ProGardo Cargopack 380 grams pose. Den har artikkelnummer AS-Cargo380 og har en absorberingsevne på rundt 250% av egenvekten.

Den yttre barrieren. Her har vi laget en hette av Dr-Shrink Premium virgin krympeplast i 180 my tykkelse. Akkurat for denne hetten har vi hentet materiale fra en rull med artikkelnummer DS-177031. Alle dimensjoner av denne kvaliteten fra Dr. Shrink har den best mulige forutsetningene for å levere en effektiv beskyttelse utendørs i selv de mest ekstreme miljøer over lang tid. Ved en normal lagringssituasjon ville denne vært krympet rundt enheten, men da vi ønsker å inspisere underveis har vi kun sikret den med strammebånd. 

Alle produkter er 100% resirkulerbare.

Som bildene under viser en hele enheten åpen ned mot grunnen. Disse bildene er tatt fra installasjonen som ble utført 10. desember 2019. 

 Langtidstest utendorslagring innvendig 4Langtidstest utendorslagring innvendig 3Langtidstest utendorslagring innvendig 2Langtidstest utendorslagring innvendig 1